Klart ønske fra Aalborg lærerforening: ”prioriter folkeskolen”

Aalborg Lærerforening har en klar henstilling til byrådspolitikerne, til Aalborg Byråds budgetforhandlinger i dag: der skal flere penge til for at styrke børnenes faglige undervisning.

Af Calle Vangstrup

Aalborg byråd lægger op til flere besparelser på undervisningen på Aalborgs folkeskoler. Ifølge Karsten Lynge Simonsen, formand for kredsbestyrelsen i Aalborgs Lærerforening, så skal der flere lærere til, hvis det ikke skal gå ud over den faglige kvalitet.

”Det kommer til at gå ud over fagligheden i undervisningen, hvis man ikke bremser besparelserne, som byrådet har lagt op til,” siger Karsten Lynge Simonsen. 

Siden 2009 er der blevet 150 færre lærere i Aalborgs folkeskoler og det sætter lærerne og den faglige kvalitet af undervisningen under pres. Derfor har Karsten Lynge Simonsen og Aalborgs Lærerforening et ønske til politikerne i Aalborg byråd:

”Prioriter folkeskolen, og styrk den faglige ramme”