Virksomheder mangler effekt af Aalborg-Alliancen

Aalborg Alliancen skulle skabe jobs til de mange ledige aalborgensere, men flere virksomheder har intet mærket til samarbejdet. Projektet møder kritik fra flere sider.  

Af Mads Hvid

Aalborg Alliancen skulle hjælpe ledige i job, men flere virksomheder har ikke mærket effekten af det. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Aalborg Alliancen, der er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, private virksomheder og organisationer, har været til stor debat. Formålet er at få flere ledige i arbejde og skabe flere jobs, men der har endnu ikke været stor effekt.

Sådan lyder det fra flere anonyme lokale virksomheder, der endnu ikke har gjort brug af det eller mærket nogen effekt ved at være medlem. Dette er på trods af, at samarbejdet skulle styrke forholdet til jobcentrene for virksomhederne.

Flere af de virksomheder, vi har talt med, har endnu ikke oplevet nogen effekt eller forbedring gennem deres medlemskab af Aalborg Alliancen. En lokal virksomhedsleder siger at han;

”ikke har brugt det så meget,” men at han godt ved, at han har skrevet under på ”et eller andet”.

Til spørgsmålet om han har oplevet nogen effekt af det, lyder svaret prompte.

”Overhovedet ikke,” hvilket er noget flere virksomheder kan nikke genkendende til.

Disse udmeldinger kommer i kølvandet på en lokal kritik om, at alliancen har mere fokus på at få bygget en tredje limfjordsforbindelse end at hjælpe folk i arbejde. Samarbejdet skulle nemlig spare kommunen for millioner på beskæftigelsesområdet, hvoraf nogle bliver sat til side til en limfjordstunnel.

Det lokale byrådsmedlem Per Clausen (Ø) er også ude med kritik af Aalborg Alliancen.

”De over 200 virksomheder, der er med i Aalborg Alliancen, har i år ansat 190 medarbejdere, men de har jo ikke ansat dem, fordi at man oprettede Aalborg Alliancen,” siger Per Clausen til Nordjyske Aalborg.

”Hele ideen om, at Aalborg Alliancen skulle skaffe 30 mio. kr. ved at sørge for, at arbejdsløsheden faldt mere i Aalborg end i resten af landet, er ikke lykkedes”, siger Per Clausen.

Desuden kommer han med en kritik af borgmesteren, der praler af, at alliancen pr. 27. september havde fået 189 aalborgensere i job. Dette er under én pr. virksomhed.

Aalborg Online har forsøgt at få en kommentar fra Aalborg Alliancen samt flere politikkere, men dette har ikke været muligt.